گزارش Behavior گوگل آنالیتیکس
اکنون زمان آن رسیده است که بفهمیم کاربران/بازدیدکنندگان چگونه شرکت طراحی سایت در مشهد با محتوا و صفحات وب سایت پس از ورود به وب سایت تعامل دارند. به عنوان مثال، چه صفحاتی را بازدید میکنند، چه کلماتی را در وبسایت جستجو میکنند، چه فعالیتهایی را فعال میکنند یا چقدر زمان را در صفحات وبسایت میگذرانند.
این بخش همچنین برای بررسی رویدادهایی که در Google Tag Manager ایجاد کرده ایم استفاده می شود. معمولا یک روز پس از ایجاد رویداد در گوگل تگ منیجر، برای اطمینان از فعال بودن رویداد مورد نظر (مثلا رویداد پیگیری پیمایش صفحه سایت) به این قسمت مراجعه می کنیم.
تبدیل هیسابا گوگل آنالیتیکس
برای اطلاع از وضعیت تبدیل یا تبدیل ها در سایت باید از این گزارش استفاده کنیم. در این قسمت آدرس های هدف و مسیری که کاربران/بازدیدکنندگان برای رسیدن به هدف طی می کنند قابل مشاهده است. به عنوان مثال، اگر یک هدف خرید ایجاد کرده اید، با استفاده از جریان هدف، متوجه می شوید که کاربران از چه صفحاتی بازدید کرده اند و برای رسیدن به هدف خرید چه کرده اند. به طور کلی تمام اطلاعات و داده های مربوط به Convergence یا Goal را در این قسمت خواهید یافت.
گزارش های Google Analytics را ذخیره و به اشتراک بگذارید
می توانید تمامی گزارش های فوق را به صورت فایل های PDF، Google Sheet، Excel و CSV دانلود کنید. همچنین می توانید گزارش ها را ذخیره کنید تا بخش سفارشی سازی را در بخش گزارش ذخیره مشاهده کنید. همچنین می توانید از ویژگی اشتراک گذاری برای ارسال گزارش در قالب ایمیل استفاده کنید. به عنوان مثال، اگر می خواهید گزارش مخاطبان را به صورت روزانه یا هفتگی برای رهبر تیم بازاریابی دیجیتال خود ارسال کنید، فقط از گزینه اشتراک گذاری استفاده کنید. آدرس ایمیل سرپرست تیم را وارد کنید و گزارش را با فرمت pdf، csv یا اکسل ارسال کنید. Google Analytics گزارش را از طریق ایمیل بر اساس تنظیمات اشتراکگذاری شما ارسال میکند.
همه گزارش ها را می توان در هر زمان (روزانه، هفتگی، 28 روزه، فصلی و غیره) مشاهده، به اشتراک گذاشت و دانلود کرد.
ایجاد اهداف در گوگل آنالیتیکس
بر اساس اهداف شما باید یک سری اهداف در وب سایت ایجاد کنیم. اهداف به ما کمک می کنند عملکرد وب سایت را اندازه گیری کنیم و رفتار کاربر را بهتر تجزیه و تحلیل کنیم. اساساً بدون هدف، استفاده از Google Analytics تقریباً بی فایده است. اهداف، وظایف و فعالیت هایی هستند که کاربر انجام می دهد و برای ما مهم است. به عنوان مثال، هدف از خرید موفق، هدف از افزودن یک کالا به سبد خرید، هدف از کلیک بر روی دکمه خرید، هدف ثبت نام در خبرنامه و غیره.
در فارسی تعریف خاصی از هدف وجود ندارد، بازاریابان دیجیتال به آن هدف می گویند.
در گوگل آنالیتیکس یونیورسال 2 راه برای ایجاد هدف وجود دارد: از قسمت اهداف در تنظیمات گوگل آنالیتیکس استفاده کنید و یک هدف پیش فرض ایجاد کنید، راه دیگر این است که این کار را با کمک گوگل تگ منیجر انجام دهید. این روش کمی پیچیده است و نیاز به آموزش دارد. توصیه می کنیم برای یادگیری نحوه ایجاد رویدادها در گوگل تگ منیجر و وارد کردن آنها به گوگل آنالیتیکس از دوره آموزشی Google Tag Manager Mentorix استفاده کنید.
در هر صورت، ایجاد اهداف یکی از مهمترین کارهایی است که باید پس از راه اندازی گوگل آنالیتیکس در وب سایت خود انجام دهید. ما همیشه باید اطمینان حاصل کنیم که اهداف به درستی کار می کنند، در غیر این صورت داده های گزارش های گوگل آنالیتیکس با شکست مواجه خواهند شد.
اگر بخواهیم اولین راه را برای ایجاد اهداف در گوگل آنالیتیکس طی کنیم، می توانیم از اهداف یا قالب های از پیش ساخته شده استفاده کنیم. Google Analytics چندین نوع هدف را به طور پیش فرض در بخش اهداف تنظیمات تعریف کرده است:
اهداف مربوط به خرید کالا مانند پرداخت و ثبت سفارش، اهداف مربوط به ثبت نام در سایت یا بارگذاری موفقیت آمیز فایل در سایت، دانلود فایل (مانند بروشور و کاتالوگ) و اهداف ثبت نام در سایت خبرنامه ها، اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی یا افزودن محصول به موارد دلخواه. .
برای مثال اگر می خواهیم در گوگل آنالیتیکس یک هدف خرید موفق ایجاد کنیم، پس از انتخاب پرداخت، روی جزئیات هدف کلیک کرده و آدرس خرید موفق را در قسمت هدف وارد کنید. در اینجا به جای وارد کردن آدرس کامل، دامنه را حذف کرده و بقیه آدرس را وارد کنید. در این مورد هدف به درستی کار می کند.
اما ایجاد هدف در گوگل آنالیتیکس با استفاده از این روش چندان ساده نیست. اغلب اتفاق می افتد که آدرس نهایی یک خرید موفق شامل پارامترهای مختلفی است که برای هر مشتری متفاوت است و یک آدرس URL واحد ندارد. بنابراین باید آدرس را با دقت وارد کنید تا مقصد به درستی کار کند.
انواع مدل های Attribution در گوگل آنالیتیکس
هنگام اندازه گیری قصد و تبدیل، باید به صفات نیز توجه کنیم. صفات و اهداف کانال هایی هستند که هر هدف از طریق آنها رخ می دهد. این نوع شناسایی در گوگل آنالیتیکس و گوگل ادز و دیگر پلتفرم های تبلیغاتی استفاده می شود. در یک مدل شناسایی، میخواهیم بدانیم کدام کانالهای ارتباطی در تصمیم مصرفکننده برای رسیدن به هدف نقش دارند و اعتبار عمدهای به آن میدهند.
مثلا در اینترنت برای بلیط هواپیما استانبول جستجو کردم. بعد از جستجو در گوگل و کلیک بر روی تبلیغ یک وب سایت فروش بلیط هواپیما، به این سایت می روم. قیمت ها را نگاه می کنم اما نمی خرم. چند روز بعد دوباره به همان سایت سر می زنم اما این بار آدرس آن را در نوار آدرس وارد می کنم و از طریق تبلیغات گوگل ادز به سایت نمی روم. بالاخره بعد از جستجوی مجدد قیمت ها، بلیط استانبول را می خرم. به نظر شما الان هدف خرید بلیط کدام کانال است یا کدام کانال قابل اعتمادتر است؟ تبلیغات گوگل یا مستقیم؟
اینجاست که اهمیت صفت مشخص می شود. اگر متخصص Google Ads در صفحه فروش بلیط بخواهد اثربخشی کمپین فروش بلیط را بررسی و تجزیه و تحلیل کند، احتمالاً از مدل انتساب اولین کلیک استفاده خواهد کرد. این به معنای تبلیغات گوگل است. این ویژگی به اولین پورتال یا کانالی که کاربر از طریق آن وارد سایت شده است اعتبار کامل می دهد.
در حال حاضر (در سال 2021)، 6 نوع مدل انتساب در Google Analytics و Google Ads استفاده می شود:
روی آخرین مورد کلیک کنید
ابتدا کلیک کنید.
ادبیات
زمان پوسیده
بر اساس موقعیت
داده محور
برای آشنایی بیشتر با قالب ها در گوگل آنالیتیکس و درک تنظیمات آن ها، حتما به مقاله زیر مراجعه کنید.
برای دسترسی به مدل انتساب در گوگل آنالیتیکس، به مسیر زیر بروید و بر اساس اهداف، مدل انتساب را انتخاب کنید:
گزارش->شبیه سازی چند کانالی->ابزار شبیه سازی مدل را تغییر دهید
اتصال Google Analytics به Google Ads
اگر می خواهید کمپین تبلیغاتی گوگل را اجرا کنید، فراموش نکنید که آن را به گوگل آنالیتیکس متصل کنید. اتصال Google Analytics به Google Ads به متخصصان Google Ads کمک میکند تا Google Ads و دادههای کمپین را بهتر تجزیه و تحلیل کنند. مثلاً از این طریق می توانیم بفهمیم که میزان خروج از کمپین گوگل ادوردز چقدر است؟!
برای اتصال Google Ads به Google Analytics؛ میتوانید از بخش پیوند Google Ads در ویژگی Google Analytics استفاده کنید یا این کار را از طرف دیگر Google Ads انجام دهید. در گوگل ادز باید به قسمت tools and settings رفته و گزینه linked account را انتخاب کنید. سپس بر روی گوگل آنالیتیکس کلیک کنید و از لینک اتصال گوگل آنالیتیکس به گوگل ادز مطابق با شماره شناسه گوگل آنالیتیکس وبسایت مورد نظر استفاده کنید.
برای اتصال Google Analytics به Google Ads باید در هر دو دستگاه دسترسی کامل یا حقوق سرپرست داشته باشید.
بیشتر بخوانید: Google Analytics را به Google Ads وصل کنید + آموزش ویدیویی
گوگل آنالیتیکس را یاد بگیرید
برای یادگیری گوگل آنالیتیکس می توانید به منابع مختلف در ایران و خارج از کشور مراجعه کنید. این منابع بر اساس اهمیت و محبوبیت آنها در بین بازاریابان دیجیتال انتخاب می شوند.
Google Skillshop
اغلب، اولین بازاریاب دیجیتال برای یادگیری نحوه استفاده از ابزارهای گوگل می رود و بخشی از فروشگاه مهارت گوگل است. این بخش در اصل آکادمی بازاریابی دیجیتال گوگل است و دوره های رایگانی مانند کار با ابزارهای گوگل مانند گوگل تگ منیجر، گوگل آنالیتیکس، یوتیوب و گوگل ادز دارد.
پس از اتمام هر دوره می توانید گواهی پایان دوره را دریافت کنید.
کانال YouTube Analytics Mania و کف وب
جولیوس یکی از محبوب ترین بازاریابان دیجیتال با گوگل آنالیتیکس و گوگل تگ منیجر است. او یک آموزش جامع و جامع Google Analytics را در وب سایت و کانال یوتیوب خود ارائه می دهد که باید آن را بررسی کنید.
Saluran YouTube Analyticsmania
تجزیه و تحلیل وب سایت
کانال و وب سایت یوتیوب مانند داده ها
Google Analytics، Google Ads، Google Tag Manager بعدی در لیست بنجامین است. بنیامین همیشه در ابتدای فیلم های آموزشی خود را معرفی می کند: سلام من بنیامین هستم از Lovedata. همچنین می توانید آموزش های دقیق Google Analytics را در وب سایت و کانال یوتیوب بنجامین بیابید.
کانال یوتیوب Lovesdata
وب عاشق داده ها